Vabimo vas na informativno spoznavni dan, ki bo potekal v petek 18. maja 2018 ob 18.30 uri v prostorih O.Š. Oskarja Kovačiča Škofije.

Predstavitev:

Akupresura je vsaj tri tisočletja stara tehnika zdravljenja TKM, pri kateri s prsti ali z za to prirejeno akupresurno palčko, pritiskamo na točno določene točke na telesu in s tem odpravljamo bolečine, zakrčenost mišic ter mnogo drugih zdravstvenih težav. Temelji na pretoku energij po meridianih (energetskih kanalih). Na meridianih se nahajajo akupresurne točke, preko katerih lahko refleksno vplivamo na energetsko stanje pripadajočega organa. Akupresura se je razvila iz ene najstarejših tehnik zdravljenja, akupunkture, ki z razliko od akupresure za stimulacijo akupunkturnih toč uporablja tanke iglice. Mojstri so nato skozi tisočletja s poskusom in napako razvijali vedo, ki temelji na pretoku življenjske energije (Či) po telesu, s pomočjo akupunkture in akupresure pa pretok te energije lahko uravnavamo in tako v primeru bolezni ponovno vzpostavimo ravnotežje v telesu. S pomočjo akupresure se lahko naučite tehnik lajšanja bolečin in samozdravljenja.

Namen šole je usposobiti udeležence s praktičnim znanjem za samozdravljenje s pomočjo akupresure in tui-na masaže. Spoznali boste delovanje človeškega sistema po TKM ter se naučili kako z stimulacijo ustreznih akupresurnih točk, pravilne prehrane in ustrezne miselne naravnanosti ustvariti ravnovesje telesa in duha.

Naučili se boste kako odpraviti stres, nespečnost, glavobole, slabo prebavo, bolečine v križu in vratu, slabo prebavo, utrujenost, itd.

Izobraževanje temelji na teoretičnih osnovah, ki so potrebni za razumevanje procesa zdravljenja in praktičnem znanju, pri čemer je poudarek na praktičnem usposabljanju.

Šola je namenjena vsem, ki želite spoznati kako lahko sami na preprost način izboljšate vaše zdravje, kakor tudi tistim, ki želijo pomagati drugim do boljšega zdravja.

Vabljeni!