Dokazali smo, da znamo in zmoremo: združiti moči in očistiti Slovenijo v enem dnevu. Letos je čas, da to storimo ponovno, vendar tokrat z mnogo večjo ambicijo. Na dan, ko bo z isto energijo, z isto vizijo in istim entuzijazmom odpadke in divja odlagališča čistilo na milijone parov rok v 150 državah, bomo tudi prebivalci Slovenije to storili še enkrat.

Obalo bomo čistili v okviru akcije Čista obala, kjer bomo beležili vrste, količine in število odpadkov, ki se nahajajo v bližini obale. Organizatorji akcije (Inštitut za vode Republike Slovenije, Ministrstvo za okolje in prostor, Zavod TRI-NITI) bodo s pridobljenimi podatki čistilne akcije ozaveščali javnost s ciljem zmanjševanja vnosa novih odpadkov v morsko okolje. Zaradi koordinacije in razvrščanja prostovoljcev so obvezne prijave. Za več informacij nas spremljajte preko FB strani: https://www.facebook.com/cistaobala.si/

V okviru akcije Očistimo Slovenijo pa bomo čistili divja odlagališča po obalnih občinah in ostale lokacije, ki so potrebne čiščenja (po dogovoru z občinami).

Soorganizatorji: Ministrstvo za okolje in prostor, Zavod TRI-NITI, Ekologi brez meja, Mestna občina Koper, Občina Izola, Občina Piran in Občina Ankaran.