V soboto, 2. junija, bo Koper gostil ljubitelje plavanja, kolesarjenja in teka. Na Ukmarjevem trgu se bo med 10.  in 21. uro odvijala športno rekreativna prireditev Triatlon za pokal Istre 2018, s številnimi razdaljami v akvatlonu, triatlonu in tudi olimpijsko razdaljo.

Letošnji triatlon je primeren za vse rekreativne športnike, ne zgolj ekstremne, saj bo na mogoče sodelovanje v malem triatlonu, kjer bo potrebno preplavati zmernih 300 metrov, prekolesariti 10 km in preteči 2 km. Najmlajši se bodo na osrednjem prizorišču lahko v spremstvu staršev brezplačno preizkusili v »triatlončku poganjalčku«, poskrbljeno pa bo tudi za varstvo otrok z animacijo.

Pestro tudi ob samem dogajanju

Osrednje prizorišče bo dopolnjevala ponudba na stojnicah in pester spremljevalni program z najrazličnejšimi vodnimi aktivnostmi. Vsi tisti, ki še niso pripravljeni za svoj prvi triatlon, lahko sestavijo svojo ekipo in se udeležijo štafetnega olimpik triatlona, kjer lahko en tekmovalec plava, drugi kolesari in tretji teče. Ekipa lahko sestavlja tudi zgolj dva tekmovalca. Triatlona​ za pokal Istre se udeležujejo tekmovalci iz različnih držav, olimpik triatlon pa ​šteje tudi ​za slovenski triatlonski pokal, zato se​ v soboto v Kopru obeta pravi športni praznik, zanimiv tudi za obiskovalce.

PROGRAM

od 10.00 do 14.00: športni izziv – joga na supu, kajak, otroške delavnice itd.
od 11.30 do 16.30: prijave – Ukmarjev trg, Koper
ob 12.30: AKVATLON za vsakogar
ob 13.50: SUPER SPRINT triatlon za otroke
ob 13.50: MALI triatlon za vsakogar
ob 14.50: SPRINT triatlon
ob 17.00: OLIMPIK triatlon in ŠTAFETE
ob 17.45: Razglasitev rezultatov, podelitev priznanj – SUPER SPRINT, MALI in SPRINT
ob 19.45: Pogostitev z Istrskimi dobrotami
ob 20.15: Razglasitev rezultatov, podelitev priznanj – OLIMPIK

Spremenjen prometni režim 

Od 12:15 do 20:30 bo popolnoma zaprt Ukmarjev trg (park in cesta), Semedelska cesta do mostu. Od 13:30 bo zaprt tudi enosmerna cesta na Pristaniški ulici od krožišča pri tržnici.

Od 17:00 bo popolna zapora prometa na Semedelski cesti od mostu ter pešpot na Pristaniški ulici do Žusterne.

Od 13:30 dalje pa bo veljala popolna zapora prometa – tudi za kolesarje, od krožišča pri koprski tržnici (stičišče Pristaniške in Piranske) do krožišča pri parkiriščih tržnice (stičišče Piranske in Zore Perello-Godina) – zapora obeh pasov, od krožišča pri parkiriščih tržnice do krožišča Piranske ceste pred uvozom na avtocesto – zapora dveh zunanjih pasov (smer center-Semedela), promet v smeri Semedela-center bo potekal nemoteno.

Nadalje bo zapora prometa od krožišča Piranske ceste pred uvozom na AC do razcepa Ruda / Izola center (cesta Koper-Ruda Izola) – zapora obeh pasov (vključno s parkiriščem v Žusterni) in na Cesti Zore Perello Godina, ki bo zaprta zaradi prepovedi dostopa na prizorišče – zapora dveh notranjih pasov (smer Banka Koper-center).

Vaše vozilo boste lahko pustili na parkirišču Bonifike Koper, na parkirišču ob atletskem stadionu na Bonifiki, na parkirišču Mandrač ter Pasarela.

Organizatorji prireditve sporočajo, da bo v času sobotnega dogodka za kolesarje v smereh KOPER – IZOLA – KOPER urejen obvoz čez Markovec.