Termin: od 8 do 15 julija

Lokacija: Športna dvorana Burja Škofije in zunanje igrišče športnega centra Škofije

Letošnje poletje na slovenski obali bo tudi v znamenju Futsala. Marljivi člani Kluba malega nogometa Bronx Škofije bodo po dolgoletnih izkušnjah z zimskim festivalom malega nogometa organizirali tudi poletni mednarodni futsal festival. Letos bo prireditev potekala le na Škofijah, že za naslednje leto pa se pripravlja širitev tudi v Koper in ostale obalne kraje.

Tekmovanje, ki bo potekalo 9 dni združuje zelo širok spekter tekmovalk in tekmovalcev različnih starosti. Zanimanje za festival je izjemno, saj je prijavljenih že skoraj 100 sodelujočih ekip. Udeležba klubov iz Slovenije, Italije in Hrvaške daje prireditvi tudi mednarodni pomen.  Pogovori pa potekajo še z ekipami iz nekaterih drugih bližnjih držav.

Prijave so možne do torka 3 julija, ko bo opravljen žreb tekmovalnih skupin. Dodatne informacije so dosegljive na www.fcbronx.si in info@fcbronx.si . Organizator poziva obalne klube, ki se še mogoče niso prijavili, naj to storijo čim prej, saj bi bilo škoda zapraviti možnost tekmovanja v močni mednarodni konkurenci v domačem okolju.