Vizija koprskega Zavoda Modri december je postati center z dobrim socialnim vplivom s ponudbo kakovostnega izobraževanja in usposabljanja, z izmenjavo dobrih in manj dobrih praks, ki bodo služila učenju, s povečevanjem znanja, s povezovanjem ključnih akterjev na področju avtizma in Aspergerjevim sindromom.

V Zavodu Modri december so pred dnevi v Ankaranu preživeli poletni dan poln presenečenj. Na pobudo Radia Capris so na plaži Adria Ankaran, kjer je radio izvajal poletno terensko oddajanje programa, prejeli donacijo 1.000 evrov s strani podjetja Lidl Slovenija.

Ob potrditvi, da bodo donacijo namenili nam, so pri podjetju zapisali: »Že nekaj let zapored sodelujemo pri Caprisovem studiu na plaži. V sklopu naše aktivacije vsako leto 1.000 evrov doniramo izbrani organizaciji v lokalnem okolju. Letos smo skupaj z Radiem Capris izbrali vašo organizacijo, da boste lahko še naprej ustvarjali boljši svet za vse osebe z avtizmom in Aspergerjevim sindromom.«

»Donirana sredstva bomo uporabili predvsem za nakup didaktičnih igrač in drugih družabnih iger. Teh je v Lidl-u res veliko in so narejene tudi iz naravnih materialov, kot je na primer les. Seveda pa bomo nakupili tudi druge materiale za ustvarjalne delavnice: papir, pisala, barv(ic)e, glasbila, pa hrano za udeležence na naših dejavnostih in toaletne potrebščine (toaletni papir, papirnate brisače). Za donacijo smo izredno hvaležni in počaščeni, da smo bili izbrani,« je ob prejemu simboličnega le te povedala Patricija Lovišček, direktorica zavoda.

Več informacij o delovanju Zavoda Modri december na povezavi.

Foto: Jaka Ivančič