Svetovna zveza za duševno zdravje je letos ob obeležitvi svetovnega dne duševnega zdravja, ki ga obeležujemo 10. oktobra, izpostavila izjemno pomembno temo – duševno zdravje na delovnem mestu.

Več kot 2000 udeležencev iz 116 držav je prepoznalo nujnost naslavljanja te problematike, kar odraža globalno potrebo po izboljšanju pogojev za duševno zdravje v delovnih okoljih. Slogan letošnje kampanje »Čas je, da damo prednost duševnemu zdravju na delovnem mestu« nas vse poziva k aktivnemu ukrepanju.

Celotno sporočilo za medije, ki so ga pripravili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, Območni enoti Koper, je dostopno na naslednji povezavi.

Regijski festival duševnega zdravja v zdravstveni regiji Koper 2024

Na tej strani in v prilogi tega sporočila najdete tudi napovednik dogodkov Regijskega festivala duševnega zdravja v zdravstveni regiji Koper 2024, ki ga soustvarjajo s trinajstimi organizacijami Obalno-kraške in Primorsko-notranjske regije.

Regijski festival ponuja pester nabor 20 brezplačnih dogodkov, namenjenih splošni in/ali strokovni javnosti, s katerim bodo v naši regiji obeležili svetovni dan duševnega zdravja 2024. S sodelujočimi organizacijami si prizadevajo ozaveščati o pomenu duševnega zdravja ter omogočiti dostop do strokovnih vsebin, kulturnih doživetij in praktičnih dejavnosti za izboljšanje dobrega počutja.

Dodatne informacije o duševnem zdravju na delovnem mestu so dostopne na naslednji povezavi.

FOTO: NIJZ