Regionalni razvojni center (RRC) Koper bo v poletni sezoni 2023 nadaljeval aktivnost ladijskih prevozov za potnike in kolesa, ki bodo povezali vse štiri istrske občine. Ladijski prevozi na relaciji Ankaran–Piran se bodo začeli v torek, 27. junija, in bodo trajali vse do vključno 3. septembra.

Ladijski prevozi bodo potekali dvakrat dnevno, dopoldne in popoldne, vsak dan, razen ob ponedeljkih. Opravljal jih bo Sandi Radolovič, s. p. z ladjo Zlatoperko, ki sprejme do 70 potnikov in nudi 10 nosilcev za kolesa. Rezervacije mest na ladji niso možne, potniki bodo storitev koristili po sistemu »kdor prvi pride, prvi melje«.

Ladja bo potnike v Ankaranu prevzela na pomolu Valdoltra, v Kopru na zunanji obali na parkirišču na Ukmarjevem trgu, v Izoli na pomolu pred Hotelom Marina, v Piranu pa bo vstopno oziroma izstopno mesto pristanišče na pomolu pri rdečem svetilniku.

Cene vozovnic se razlikujejo glede na dolžino trase. Za relacijo Ankaran–Koper bo treba odšteti dva evra, od Ankarana do Izole tri evre in od Ankarana do Pirana pet evrov. Med Koprom in Izolo se boste lahko peljali za tri evre, enako od Izole do Pirana, pot med Koprom in Piranom pa vas bo stala štiri evre. Za prevoz kolesa bo treba odšteti en evro.

Aktivnost ladijskih prevozov se je pilotno začela v poletni sezoni 2020 in nadaljevala v sezoni 2021, ko je še podvojila frekvenco voženj. Storitev je bila v letu 2022 zaradi zaključka projekta, iz katerega se je sofinancirala, prekinjena. Sredstva za ponovno vzpostavitev potniške storitve je RRC Koper letos pridobil preko projekta ADRIONCYCLETOUR, program Interreg Italija-Slovenija 2021–2027, ki storitev sofinancira v višini do 80 odstotkov.

Foto: Regionalni razvojni center