Štiri občine slovenske Istre v sodelovanju z Medobčinsko upravo Istre in Marjetico Koper že izvajajo akcijo osveščanja krajanov o pomenu čistega in bolj zdravega življenjskega prostora. V Kopru lahko grafike že zasledite tako na nekaterih klasičnih plakatnih mestih kot tudi na reklamnih digitalnih zaslonih. 

V okviru kampanje informiranja in osveščanja javnosti za področje medobčinskega varstva okolja želijo vsi sodelujoči poudariti pomen skupnega prizadevanja vseh deležnikov za varovanje okolja. Občine in komunalna podjetja igrajo ključno vlogo pri določanju smernic in izvajanju ukrepov, vendar je za uspeh potrebno tudi sodelovanje in angažiranje občanov, obiskovalcev ter vseh drugih deležnikov.

S pomočjo takih objav želijo vse občine slovenske Istre o tej problematiki aktivno obveščati krajane in jih osveščati, naj bodo pozorni na varovanje našega življenjskega prostora, ter jih hkrati povabiti, da proaktivno delujejo skupaj, da bo naš življenjski prostor še čistejši in zdrav za bivanje.

Foto: Marjetica Koper