Pomlad in z njo toplejše ter lepše vreme že trkata na vrata, sprehodi in druge oblike rekreacije v naravi bodo vedno pogostejše, a kaj, ko se določeni predeli narave utapljajo v smeteh. Da bi bilo zadrževanje v naravi predvsem prijetna izkušnja, Mestna občina Koper z Marjetico Koper organizira spomladansko čistilno akcijo. Potekala bo v soboto, 18. marca, med 9. in 15. uro na več zbirnih mestih.

Mestna občina Koper se je za organizacijo čistilne akcije odločila zaradi vse večjega obsega smeti, ki se zlasti v okolici kraškega roba in ob meji s Hrvaško kopičijo ob migrantskih poteh. Narava se duši pod kupi odvrženih oblačil in obutve, kozmetičnih pripomočkov, plastenk. Da bi ji pomagali zadihati, se bomo v soboto, 18. marca, zbrali na več lokacijah po koprski občini, in sicer pri gasilskem domu v Ospu, pred domom krajanov v Gračišču, v središču vasi Podpeč, na parkirišču pri igrišču v Zazidu, pred vaškim domom v Brezovici pri Gradinu in na igrišču pri športnem parku v Rakitovcu.

Ravno zaradi več lokacij je zaželeno, da udeležbo in predvideno število udeležencev sporočite koordinatorju Darijanu Goreli na elektronski naslov darijan.gorela@koper.si ali na telefonsko številko 051 229 431. Vsem prostovoljkam in prostovoljcem se za udeležbo v čistilni akciji vnaprej zahvaljujemo.

Foto: MU Istra, Pexels