V potapljaškem društvu Oceanik so pred dnevi uspešno izvedli dogodek Čisto morje – naš ponos. V okviru čistilne akcije je okoli 60 prostovoljcev iz več organizacij, od tega 29 potapljačev, čistilo dno morja in obalni del Ukmarjevega trga ter ribiškega pristanišča. Zahvaljujoč lepi vidljivosti so potapljači iz morja izvlekli za poln kontejner smeti.

Potapljači so iz morja izvlekli zelo različne predmete, od praznih steklenic in pločevink do skiroja. V mulju so našli celo nakupovalni voziček.

Poleg potapljačev različnih slovenskih društev so se akcije udeležili tudi predstavniki Gasilske brigade Koper in Sektorja za varovanje obalnega morja pri upravi za pomorstvo, ki so poskrbeli za varnost. Suparji športnega društva Naredi Nekaj za Naravo iz Kopra, ki so pomagali potapljačem pri prevzemanju smeti.

Na kopnem so v času trajanja akcije poskrbeli tako za otroke v posebnem otroškem kotičku kot tudi za druge obiskovalce. Ti so med drugim lahko prisluhnili predavanju nekdanjega dolgoletnega oskrbnika Akvarija Piran Valterja Žiže o posledicah onesnaževanja na življenje v morju.

Dogodek so poleg številnih prostovoljcev omogočili še Mestna občina KoperLuka Koper – Živeti s pristaniščemMarjetica Koper, Pekarna Kljun, Pekarna Mlinotest, Gostilna Karjola, Brin Gin, Mytilus, Medical gold d.o.o. in EFG d.o.o.

Foto: PD Oceanik