Društvo Drugi dom Istre (DDI) je v sodelovanju s KS Bertoki in Luko Koper pred dnevi v sklopu Tedna otroka na igrišču mediteranskega vrta v Bertokih organiziralo Piknik za družine z otroki s posebnimi potrebami. Dogodek so poimenovali Odsev morja.

Namen dogodka je bil otroško druženje, spoznavanje in ustvarjanje skozi umetniške in kulturne dejavnosti, ki v prvi vrsti spodbujajo izražanje in razvoj talenta otrok, obenem pa omogočajo sprostitev in veselje.

»Takšni dogodki omogočajo otrokom s posebnimi potrebami in njihovim družinam, da se povežejo z drugimi v podobnih situacijah, kar krepi občutek skupnosti in podpore,« je na pikniku povedala Gabrijela Valenčič, predsednica društva DDI in izpostavila, da se bodo v prihodnje v sodelovanju s Svetovalnim centrom Istre vzpostavile Podporne skupine za starše otrok s posebnimi potrebami.

Na igrišču mediteranskega vrta v Bertokih, je že leta postavljena gugalnica za gibalno ovirane osebe, ki sta jo Društvo drugi dom Istre in Krajevna skupnost Bertoki postavila s pomočjo številnih donatorjev.

Piknika radosti so se na igrišču mediteranskega vrta v Bertokih udeležili tudi uporabniki Centra slovenske Istre Ankaran (CSI), enota CUDV Draga, članice Centra dnevnih aktivnosti za starejše Koper in sekcija Čebelic iz Društva upokojencev Bertoki- Prade, ki že leta pridno kvačkajo odeje za uporabnike CSI.

Foto: Društvo drugi dom Istre