Na javnem igrišču Mediteranskega vrta v Bertokih so danes slavnostno predali namenu prvo gugalnico na podeželju za osebe na invalidskem vozičku. V naložbo je Društvo Drugi dom Istra prek številnih donacij vložilo 12.000 evrov, Krajevna skupnost Bertoki pa je za ureditev tal, nakup sistema za zaklepanje, ALU opozorilno tablo in montažo gugalnice  prispevala  7.218,50 evra. Zbrane so ob tej priložnosti pozdravili predsednica Društva Drugi dom Istra Olga Franca, podžupanja Mestne občine Koper Mateja Hrvatin Kozlovič in predsednik KS Bertoki Matjaž Kozlovič.

Podžupanja je v svojem govoru poudarila da, so prav na videz majhne geste, kot je pridobitev gugalnice, za otroke z invalidnostjo izredno pomembne za to, da se ne čutijo prikrajšane za nekaj tako osnovnega, kot je igra. Mestna občina Koper se zaveda pomena takšnih dejanj. Tako je lani uresničila željo društev, ki se ukvarjajo z invalidi, ter  na kopališču v Žusterni pri Kopru postavila prvo dvigalo za spust v morje in uredila kotiček  za gibalno ovirane na plaži.

Krajevna skupnost Bertoki je ob postavitvi gugalnice v parku poskrbela tudi za zarisano parkirno mesto za invalide v neposredni bližini.

Foto: MOK