Društvo Drugi dom Istra se je tudi letos odzvalo povabilu društva Downov sindrom Slovenija za obeležitev svetovnega dneva Downovega sindroma, ki poteka danes, 21. marca, z namenom ozaveščanja javnosti o pomenu vključevanja drugačnih v družbo.

Letošnji svetovni dan Downovega sindroma je Mednarodna nevladna organizacija EDSA opredelila z geslom Z nami, ne za nas. K obeležitvi dneva, ki so ga tudi širom Slovenije obeležili z različnimi dogodki, se je vključila tudi Mestna občina Koper.

Osrednji dogodek je potekal v Taverni, kjer so se zbrali udeleženci in se ob krajšem kulturnem programu z modrimi baloni odpravili po mestnih ulicah. Na osrednjem prizorišču je bila postavljena tudi stojnica z informativnimi gradivi in posebnimi nogavičkami, na drugih stojnicah pa so se predstavila tudi druga društva in organizacije. Obiskovalce dogodka je pozdravila tudi podžupanja Jasna Softić.

Društvo Drugi dom Istra je k sodelovanju ob današnjem dnevu povabilo tudi vrtce, da v svojih okoljih obeležijo ta dan s pohodi otrok v okolici vrtcev z modrimi baloni in krajšim kulturnim programom, ter šole, da s pogovori in tematskimi delavnicami z učenci predstavijo pomen vključujoče družbe in spoštovanja enakih pravic za vse.

Foto: MOK