Pred bližnjim svetovnim dnevom oceanov bo to nedeljo, 4. junija, od 9. ure dalje na obalnem pasu med koprsko mestno plažo in občinsko mejo z Občino Izola ponovno potekala čistilna akcija Skupaj za našo obalo. Po vzoru lanske akcije bodo čistili na kopnem, na vodi s SUP-i in s pomočjo potapljačev tudi pod vodno gladino.

Akcijo prirejajo mednarodna okoljevarstvena nevladna organizacija World Wildlife Fund (WWF)društvo Naredi nekaj za naravo in Rio Mare. Čeprav bi morala biti skrb za okolje v naši zavesti skozi celo leto, pa je svetovni dan oceanov, ki ga obeležujemo 8. junija, odlična priložnost, da posamezniki, skupnosti in organizacije združijo moči in še posebno pozornost namenijo morju oziroma oceanom – srcu našega planeta.

Zbirni točki bosta Ukmarjev trg in Center vodnih športov v Žusterni. Udeležencem bodo zagotovili SUP-e ter poskrbeli tudi za ustrezno predajo znanja in nasvetov.

Kot so poudarili prireditelji, je čistilna akcija tudi priložnost za druženje, izobraževanje in aktivno ukrepanje, da ohranimo prvinskost slovenskega morja in obale.

Foto: arhiv organizatorjev čistilne akcije Skupaj za našo obalo