Potem ko se je Mestna občina Koper maja zavezala, da bo postala dojenju prijazno mesto, je danes v sodelovanju z Zdravstvenim domom Koper v pritličju otroškega in šolskega dispanzerja na Dellavallejevi 3 odprla sobo za dojenje.

Mestna občina Koper in Zdravstveni dom Koper sta v prostorih zdravstvenega doma na Dellavallejevi 3, v pritličju otroškega in šolskega dispanzerja, odprla sobo za dojenje. Gre za enega izmed korakov v programu, ki si ga je MOK zastavila na poti do pridobitve naziva Dojenju prijazno mesto in katerega partner je tudi koprski zdravstveni dom. S podpisom izjave o nameri se je MOK namreč zavezala k izgradnji zdrave lokalne skupnosti, ki bo omogočala družbene, politične in fizične pogoje za spodbujanje, odločanje in »izvajanje« dojenja.

Namen te posebne sobe je doječim materam ponuditi varen in miren kotiček v mestu, kjer lahko brezskrbno podojijo svoje dojenčke. V njej se lahko ustavijo ob obisku zdravstvenega doma ali med sprehodom po starem mestnem jedru. V lično urejeni sobi – ki jo je s pomočjo donacij društva Drugi dom Istra, podjetja Rokava, d. o. o. in Avtoprevozništva Željko Jankovič s.p. uredil ZD Koper – je poskrbljeno za udobje matere med dojenjem, hkrati pa tudi za kratkočasenje in igro morebitnih drugih otrok, ki mater spremljajo. V sobi lahko hkrati dojita dve materi, odprta pa bo med delovnim časom Zdravstvenega doma Koper.

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in direktor Zdravstvenega doma Koper Igor Hrvatin sta se na odprtju sobe za dojenje strinjala, da bo projekt izboljšal kakovost življenja v koprski občini. »Soustvarjamo občino dobrega počutja, tudi s tem, da postanemo dojenju prijazno mesto,« je prepričan župan, ki je še dodal: »Verjamem, da bo soba za dojenje v uporabi, če bo povpraševanje veliko, pa je prav, da jih odpremo še več.«

Foto: MOK (objavljena fotografija z otrokom z dovoljenjem staršev)