Društvo Drugi dom Istra se je tudi letos odzvalo povabilu društva Downov sindrom Slovenija, za obeležitev svetovnega dneva Downovega sindroma, ki bo potekal v torek, 21. marca, z namenom ozaveščanja javnosti o pomenu vključevanja drugačnih v družbo.

Letošnji svetovni dan Downovega sindroma je Mednarodna nevladna organizacija EDSA opredelila z geslom Z nami, ne za nas. K obeležitvi dneva, ki ga bodo tudi širom Slovenije obeležili z različnimi dogodki, se je vključila tudi Mestna občina Koper.

Osrednji dogodek bo v Kopru potekal v torek, 21. marca, ob 10. uri v Taverni, kjer se bodo zbrali udeleženci in se ob krajšem kulturnem programu nato z modrimi baloni odpravili po mestnih ulicah. V Taverni bo tudi stojnica z informativnimi gradivi in posebnimi nogavičkami, na drugih stojnicah pa se bodo lahko predstavila tudi druga društva in organizacije.

Društvo Drugi dom Istra je k sodelovanju povabil tudi vrtce, da v svojih okoljih obeležijo ta dan s pohodi otrok v okolici vrtcev z modrimi baloni in krajšim kulturnim programom, ter šole, da s pogovori in tematskimi delavnicami z učenci predstavijo pomen vključujoče družbe in spoštovanja enakih pravic za vse.

Če bi se odločili za sodelovanje na stojnicah in pri samem pohodu skozi mesto je potrebno sporočiti število udeležencev na elektronski naslov drugidomistra@gmail.com, ker bo Društvo Downov sindrom Slovenije poskrbelo za majice in balone za pohodnike.

Za koordinacijo dogodka ob obeležitvi dneva je zadolžena Marija Perković, ki je dosegljiva na tel. št. 031 324210 in el. pošti mica.perkovic@gmail.com.

Foto: MOK