Slovenska filantropija že tradicionalno organizira 25. Nacionalni teden prostovoljstva, ki bo letos potekal med 20. in 26. majemnamenjen ozaveščanju najširše javnosti o vlogi in pomenu prostovoljstva. V ta namen potekajo po državi dogodki, na katerih prostovoljske organizacije predstavljajo svoje delo in možnosti vključevanja v prostovoljstvo.

Bliža se Nacionalni teden prostovoljstva, zato vabljeni k soustvarjanju Veselega dneva prostovoljstva v Kopru, ki bo letos potekal v sredo, 22. maja, med 10. in 14. uro na mestni tržnici v Kopru.

Za sodelovanje je potrebno izpolniti spletno prijavnico. Rok prijave je možen do vključno srede, 15. maja.

Namen prireditve je predstavitev prostovoljskih organizacij obiskovalcem, zabava in prijetno druženje prostovoljcev. Na dogodku v Kopru bodo lahko vsi, ki jih prostovoljstvo zanima, in vsi, ki bi jim prostovoljsko delo lahko prineslo pozitivne izkušnje, dobili neposredne, preverjene informacije od prostovoljcev in mentorjev ter koordinatorjev prostovoljstva.

Organizacije, ki bodo predstavljale svoje programe, vabijo, da svoje delovanje in ponudbo prostovoljskega delo predstavijo čim bolj interaktivno.

Za več informacij kontaktirajte Anjo Javorič, koordinatorko prostovoljske pisarne v Kopru, na telefonsko številko 070 713 332 oz. vprašanja pošljite na  prostovoljstvo.koper@filantropija.org.

Foto: Slovenska filantropija