15. aprila 2023 je potekala vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in ustvarjanju priložnosti, da se čisto vsak lahko preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca. Letošnja tema je Za(čutimo) dobro. Osveščevalna akcija z naslovom »Sproščeno v pomlad«, bo v Mestni občini Koper potekala ta četrtek, 20. aprila, od 10. do 13. ure, na Vergerijevem trgu.

Mestni občini Koper bo v četrtek, 20. aprila, od 10. do 13. ure, na Vergerijevem trgu potekala osveščevalna akcija z naslovom »Sproščeno v pomlad«, pri kateri sodelujejo Prostovoljska pisarna Koper, Mestna občina Koper, Šent, Sklad Silva in Center dnevnih aktivnosti Koper.

Prostovoljci Centra dnevnih aktivnosti bodo poskrbeli za aktivno prebujanje z jutranjo telovadbo, sledile bodo kreativne minute za vse udeležence pod vodstvom Sklada Silva. Dogajanje bodo popestrili tudi prostovoljci in uporabniki Šenta, saj pripravljajo pester nabor družabnih iger.

Prisotne bodo v sklopu prostovoljske akcije spodbujali k sproščenemu in aktivnemu preživljanju prostega časa, kar blagodejno vpliva tako na fizično kot na duševno zdravje.

Foto: MOK, Aleš Rosa