Zapri iskalnik

Vrni se nazaj

Park(irni) dan

Na Park(irni) dan se Ukmarjev trg spreminja v park in prostor dogajanja. Namen kampanje je opozoriti na dejstvo, da uporaba javnega prostora v urbanih središčih, za parkiranje vozil ni samoumevna, še manj pa smiselna. Omejen prostor je možno izkoristi za vsebine, ki močno izboljšajo kakovost bivanja, z umikom prometa iz mestnih jeder pa se izboljša tudi kakovost zraka.

V petek, 22. septembra 2023 na dan brez avtomobila bo v Kopru potekal Parkirni dan.

Dogajanje bo potekalo na Ukmarjevem trgu – na delu parkirišča, ki ga bomo izpraznili avtomobilov, parkirišča pa se bodo preuredila v prostor za različne aktivnosti.

Dogodek bo namenjen otrokom iz koprskih vrtcev in osnovnih šol.

Utrinki iz Festivala trajnostne mobilnosti 2021

Celoten program na Park(irnem) dnevu je potekal od 16. do 22. septembra. Med tednom je prizorišče gostilo otroke iz vrtcev in osnovnih šol, ki so ustvarjali s kredo, se udeležili gibalnih uric, delavnice ponovne rabe materialov in programov ter aktivnosti društev, ki delujejo na področju varovanja zdravja in okolja.

Aktivnosti se izvajajo v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so sofinancirane s strani Ministrstva za okolje in prostor – Sklad za podnebne spremembe.

Utrinki iz Festivala trajnostne mobilnosti 2022